Németh Nándor
Németh Nándornak hívnak, 50 éves múltam. Jelenleg egy német nagyvállalat magyarországi leányvállalatánál ügyvezető pozíciót töltök be.

A munkám során sokat utazok német nyelvterületre. Németül jól beszélek, de szerettem volna angolul is megtanulni, mivel nem csak németül beszélő kollégákkal dolgozom együtt. Kerestem egy nyelviskolát, ahol megtanulhatom a nyelvet legalább társalgási szinten, hogy az utazásaim során a kollégákkal, a szállodákban, vagy az éttermekben a mutogatáson kívül másképpen is tudjak kommunikálni.. Az Olga nyelviskolája mellett döntöttem, ahol az én igényeimnek megfelelően folyik az oktatás, kis létszámú csoportokban, beszéd orientáltan.
Az oktatás során a csoportom létszáma 4-5 fő volt, így több figyelem jutott 1-1 diákra.
Ezt hasznosnak tartottam, mert így jobban elsajátíthattam a nyelvet, többet tudtunk az órákon egymással angolul beszélni. A tanfolyam főleg a társalgásra épült és nem az írásbeli, nyelvtani tudnivalók elsajátítására./ A nyelvtani szabályok "bebiflázásól" egyenesen irtózom./
Az órák kellemes hangulatban teltek, a csoporttársaknak és a tanáruknak köszönhetően. Az órán tanultakba nekünk is volt beleszólásunk, hiszen eldönthettük, hogy mely témaköröket szeretnénk mélyebben elsajátítani, és melyek azok, amelyek számunkra nem olyan fontosak. Tanárunktól a munkaköri érdekeltségünknek megfelelően, egyénileg is kaptunk segítséget. Mivel én a vasúti közlekedésben és konténerszállításban vagyok érdekelt, ebben a témakörben kaptam nagyobb tájékoztatást. A tanfolyamon többféle jegyzetet használtunk, aminek a lényege hogy nem jegyzet alakította az igényeket, hanem fordítva.

Tanfolyamnak köszönhetően ma már könnyebben társalgok a román, bulgár, szerb kollégáimmal, tudom olvasni és részben megválaszolni a munkahelyemre érkező angol nyelvű E-mail-eket /a konténerszállítás alapnyelve angol/.

Tervezem, hogy hamarosan folytatom. Olga vigyázz...jövök!!!

Jelentkezés nyelvtanfolyamra
*/?>